LEONARDO (Σκληρό σιτάρι)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΟΥ
Πρώιμη – Μεσοπρώιμη ποικιλία
Ύψος: Μέσο
Χρώμα αγάνων: Λευκό
Δυναμικό παραγωγής: Υψηλό
Αδέλφωμα: Υψηλό
Καλή παραγωγή ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες
Εύκολη καλλιέργεια
ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΠΟΥ
Υψηλό εκατολιτρικό βάρος (>82κγ/hl)
Κίτρινο χρώμα: (b) 23-25
Περιεκτικότητα πρωτεΐνης: >12,50% (average)
Ποιότητα γλοuτένης (1-10): Πολύ υψηλή
ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ - ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Εξαιρετική αντοχή σε Σκωριάσεις και Ωίδιο
Πολύ ανθεκτική σε Κρύο, πλάγιασμα

 













Πατήστε εδώ για να διαβάσετε       
Σιτάρι

Κάποιο τύπο χημικού λιπάσματος με αρκετή περιεκτικότητα σε φώσφορο (π.χ. 30 κ/στρ 10-20-0 με ιχνοστοιχεία), διότι είναι απαραίτητο θρεπτικό στοιχείο για τη δημιουργία ριζικού συστήματος μιάς και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το αδέλφωμα (1 αδερφή παραπάνω σε κάθε φυτό = ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

Το σιτάρι μπορεί και απορροφά άζωτο σε αμμωνιακή μορφή για τις πρώτες του ανάγκες, καλό είναι η επιφανειακή λίπανση να γίνεται σε δύο εφαρμογές, μια στα τέλη Φλεβάρη (για να στηριχθεί το αδέλφωμα) και μια 15 μέρες με ένα μήνα μετά (σύνολο 25 κ/στρ). Πρέπει να επιλέγεται ένα λίπασμα με διάρκεια στο έδαφος για συνεχή παροχή αζώτου (η ουρία δε συστήνεται διότι έχει τρομερές απώλειες όταν δεν ενσωματώνεται στο έδαφος).

Τέλος έμφαση πρέπει να δοθεί στο χαλκό ως ιχνοστοιχείο μιάς και είναι υπεύθυνος για το καλό γέμισμα των στοιχείων (ένας κόκκος σιτάρι παραπάνω σε κάθε στάχυ = ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ), όποτε σωστό είναι να διαλέγουμε ένα χημικό λίπασμα που εκτός άλλων ιχνοστοιχείων περιέχει και χαλκό.